Cambridge: Spelling City

Spelling City is an app that has lots of games and activities to help students learn how to spell. The app has a study mode where students can hear how the different parts of a word sound different. Students can see how the different letter combinations change the sounds of a word. There are lots of different spelling tests, where students have to pick the first, middle or last sound of a word.

There are about 30 games as well. Some of the favourite games picked by students are: “Word search” - students find hidden words in a big grid of letters

“Speedy Speller” - Students hear a word and have to type it as fast as they can

“Splat and spell” - Cockroaches run across the screen carrying letters, students have to kill the cockroaches and use these letters to spell words. Strangely, this is our students’ favourite game.

Every week, we add the words from Quizlet into Spelling City, so there are 100 new words to practice each week!

Spelling Cityは単語をたくさんのコンテンツを使って学習することができるアプリです。このアプリでは単語の発音を確認するのはもちろん、単語の1部分の発音やその他の様々な発音を確認することができます。多くの異なるスペリングテストが用意されており、単語の始め、真ん中、終わりの部分の穴埋め問題を解くことができます。

このアプリには約30個のコンテンツが入っています。生徒たちのお気に入りのコンテンツは、以下のものです。

・"Word search” ‥大きなアルファベットのマス目から隠れた単語を探すコンテンツ

・"Speedy Speller” ‥できるだけ速く発音される単語をタイプしていくコンテンツ

・"Splat and spell”‥アルファベットが付いた昆虫が画面上を走り、それをタップし、正しい語順に並び替えるコンテンツ。生徒たちはこのコンテンツを頻繁に使用し、学習しています。

※過去の授業の様子は、下記のケンブリッジイングリッシュボタンよりご覧いただけます。