Cambridge: Kahoot

Kahoot is an app we use for testing students. It’s bright and colourful and students enjoy doing quizzes. Kahoot shows a question, then students answer as quickly as they can, using 4 colour squares on their tablets. The faster students answer, the more points they get! Kahoot can test vocabulary using pictures, spelling or grammar using a sentence with a missing word. Soon the students will make their own Kahoot quizzes by writing their own questions!

Kahootは授業内のテストで使用しているアプリで、鮮やかでカラフルなため、生徒たちは楽しくクイズ感覚で学習することができます。4択問題がガラス黒板に表示されると、生徒たちはiPadを使って答えていきます。速く答えれば答えるほどポイントが高くなります。Kahootを使えばスペリングや穴うめ問題のような文法問題も学習することが可能です。今後は生徒たち自身で問題を作成していく予定です。

※過去の授業の様子は、下記のケンブリッジイングリッシュボタンよりご覧いただけます。