• HOME
  • お知らせ
  • 高校2年1組 SGコース探究科:「食と社会文化」 / Groupwork for "Food and Society"

お知らせ

高校2年1組 SGコース探究科:「食と社会文化」 / Groupwork for "Food and Society"

高校2年生のSGコースでは、第2クール「食と社会文化」のテーマで探究科がスタートしています。「食と社会文化」といえど、その領域はとても広く、グループ毎に各自で活動テーマを決め、探究活動を行っています。あるグループでは、国/地域の違いから生じる食生活の違いとその違いがもたらす栄養バランスの違いについて探究しています。また、他のグループでは国/地域毎の食生活におけるタブーについて探究しているようです。

自分たちのグループで取り組む活動テーマについて学ぶことはさることながら、他グループの活動について知ることで新たな気づきがたくさんあります。今年のSGコースはスタートしたばかりですが、各クールの学習ごとに生まれる新たなアイディアやそのアイディアをよりよいものにしていくグループ活動での生徒の成長が楽しみですね!

 

Currently, the SG 2nd Grade students are investigating the relationships of food to various social issues for their Tankyu class (research projects).  The students have formed groups, and are studying 6 different facets of food’s relationship to society.

Two groups are looking into the effects of diet on nutrition.  Different countries have different diets, but all people need the same general nutritional requirements (vitamins, minerals, protein, etc.).  How does each culture’s diet affect the societies’ nutritional health?

Over the past few weeks, the students have been preparing posters and speeches to discuss their findings. We are all looking forward to seeing what they have learned, and in turn, what they can teach us.

 

  

 

一覧に戻る

ページの先頭へ